Chocolade brownie

Hallo allemaal,

Een ontzettend makkelijk recept en heerlijk om op te eten!

Hieronder het recept voor een chocolade brownie.

Groetjes, Anne

 

Ingrediënten:

  • 300 gram pure chocolade
  • 100 gram melk chocolade
  • 200 gram ongezouten roomboter
  • 125 ml slagroom
  • 150 gram zelfrijzend bakmeel
  • 200 gram bruine basterdsuiker
  • 4 eieren
  • snufje zout

 

Voorbereiding:

  • Verwarm de oven voor op ongeveer 180 graden
  • Vet de bakvorm in

 

Beslag:

  1. Doe ongeveer 100 gram Pure en 200 gram melk chocolade in een pannetje en zet dit op het vuur. LET GOED OP EN BLIJF DE CHOCOLADE DOORROEREN!
  2. Klop de eieren los in een kom en voeg hier vervolgens de basterdsuiker aan toe. Even goed doorroeren zodat de meeste suiker is opgelost.
  3. Roer het chocolade mengsel vervolgens door eieren en de suiker.
  4. Voeg vervolgens het bakmeel en een snufje zout toe en meng dit tot het beslag klont vrij was.

 

Bakken:

  1. Doe het beslag in de ingevette bakvorm en zet de bakvorm op een bakplaat in de voorverwarmde oven.
  2. Laat de bakplaat vervolgens 30 minuten in de oven staan.
  3. Laat de brownie 3 kwartier afkoelen voordat de laatste chocolade er op gesmeerd kan worden.
  4. Laat de chocolade vervolgens hard worden, snijd de brownie in stukken en dan smullen maar!

 

Variatie tip: Smeer in plaats van melk of pure chocolade slagroom, jam, honing of witte chocolade op de brownie!

Afbeeldingsresultaat voor Chocolade brownies

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s